Hoppa till avdelningsmenyn

Hoppa till innehållet

Stäng fönstretStäng fönstret
Skriv ut sidanSkriv ut

Länkar och litteratur

Grenar med frost och röda små bär

Webbsidor om arbetslivet

Här har vi samlat länkar till sidor med information om stöd och anpassningar i frågor som rör arbetslivet. De privata företag som presenteras är specialiserade på arbetsstöd för personer med diagnos inom autismspektrumet.

Arbetsförmedlingens avdelning för unga med funktionshinder vänder sig till de som bor i Stockholms län som söker arbete på den öppna arbetsmarknaden. Läs om aktiviteter runt arbetsökning, rekryteringsträffar och aktivitetsersättning.
> www.ams.se

Cedergruppen arbetar för att skapa förutsättningar för yrkesarbete för ungdomar och unga vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat Aspergers syndrom. Verksamheten finns på Södermalm i Stockholm.
> www.cedergruppen.se

Conexi samverkar med Ikeas varuhus för meningsfulla arbeten för personer med autism och Aspergers syndrom. På hemsidan kan man läsa om företagets koncept för arbetsträning och övergång till öppna arbetsmarknaden med hjälp av personlig arbetscoach. Kunskap som kan appliceras på andra verksamheter.
> www.conexi.se

Left is Right är ett konsultföretag inom främst IT som enbart anställer konsulter med diagnosen Aspergers syndrom. Under 2008 har man öppnat sitt första kontor i Stockholmstrakten. De söker regelbundet fler konsulter.
> www.leftisright.se

Misa AB ger personligt stöd till personer med funktionshinder på den öppna arbetsmarknaden och på arbetsträning och praktikplatser. De utbildar och handleder arbetsplatsens personal och är arbetstagarens stöd. Misa länkar till andra verksamheter som berör arbete, till exempel Försäkringskassans sidor om funktionshinder och intressetest.
> misa.se

Resurser i arbete (Ria) är ett bemanninsgföretag som anställer personer med arbetshandikapp.
> Resursteamet Ria

Resursteamet erbjuder daglig verksamhet för dig med en neuropsykiatrisk diagnos (som till exempel asperger, autism eller ADHD), för dig med inlärningssvårigheter eller en utvecklingsstörning.
> Resursteamet Daglig verksamhet

Tasava erbjuder yrkesträning för ungdomar och unga vuxna med Aspergers syndrom eller autismliknande drag. Utifrån individens behov och förmåga kontaktar Tasava företag som är intresserade av att erbjuda arbete till deras deltagare.
> www.tasava.se


Dela på Facebook

Dela på Twitter