Kurser inom Habilitering & Hälsa

Habilitering & Hälsa har flera kurser, grupper och föreläsningar för dig som har autism, är anhörig eller närstående. Det finns även digitala kurser.

Aktuella kurser 

Habilitering & Hälsa erbjuder stöd och behandling i grupp för många målgrupper. Våren 2023 har vi särskilt fokus på ungdomar med autism.  

Förstå och hantera stress – för 15-17 år

Koll på läget, smarta trix och praktiska prylar – för 13-17 år 

Kontakt, social färdighetsträning – grupper för olika åldrar, 9-17 år

Nyfiken på autism – för 10-12 år och 13-15 år

Prisma ungdom – kurs om autism tillsammans med närstående, 14-17 år

Webbkurser 

Scope – för unga med autism

Scope är en webbkurs för unga med en diagnos inom autismspektrumet. Om du är mellan 16 och 25 år kan du anmäla intresse.
Scope

Utforska autism – för vuxna med autism

Vill du lära dig mer om din autismdiagnos? Tycker du om att läsa och fundera på egen hand? Då kan webbkursen Utforska autism vara något för dig.
Information och anmälan till Utforska autism

Autism hos vuxna – för anhöriga

Autism hos vuxna är en webbkurs för dig som är anhörig till en vuxen person med autism utan intellektuell funktionsnedsättning (IF). I kursen får du kunskap om autism och användbara strategier i vardagen.
Autism hos vuxna - för anhöriga

Autism hos barn

Navigator ACT – för föräldrar till barn med funktionsnedsättning 0-17 år

Navigator ACT är en gruppbehandling för att främja välmående och ett flexibelt förhållningssätt i ditt föräldraskap. I gruppen övar du bland annat på acceptans, medveten närvaro samt att göra förändringar i ditt liv för det som är viktigt på riktigt. Du kan gå behandlingen på en av habiliteringens mottagningar eller gå den digitala versionen, I-Navigator.
Navigator ACT 

Att förebygga beteendeproblem

En webbkurs för föräldrar till barn med funktionsnedsättning, 0-17 år. Kursen ger verktyg för att skapa relation med sitt barn och förebygga beteendesvårigheter. Kursen syftar också till att stärka tilltron till sig själv som förälder.
Att förebygga beteendeproblem

Sömn hos barn

En webbkurs för föräldrar till barn, 5-12 år, med funktionsnedsättning. Kursen innehåller grundläggande fakta och tips om hur man skapar goda vanor kring barns sömn. Passar för barn med både lindriga och svåra sömnproblem.
Sömn hos barn - en introduktion

Kurser i mindfulness

Habilitering & Hälsa ger kurser om mindfulness för vuxna med autism. Lär dig olika meditationsövningar och lättare yoga för att handskas bättre med stress och oro. Du kan antingen gå kursen Mindfulnessbaserad stressreduktion på ett habiliteringscenter eller gå den digitala kursen I-Mindfulness. 
Mindfulness för vuxna med autism

Diagnos - och sen då?

Diagnos - och sen då? är en kurs för närstående till barn och vuxna med funktionsnedsättning. Webbkursen tar upp vanliga frågor om vart man vänder sig för att få stöd.
Diagnos - och sen då?

Se fler kurser i kurskatalogen

Du hittar Habilitering & Hälsas kurser på habilitering.se.

Hitta din kurskatalog

Kurser och grupper - Habiliteringens kurs- och kunskapscenter

Kurser och grupper - Autismcenter små barn

 

Senast ändrad 2023-03-29