Kurser

Habilitering & Hälsa har kurser, grupper och föreläsningar för dig som har autism, är anhörig eller närstående. Det finns även flera digitala kurser och behandlingar.

Kurser från Habilitering & Hälsa

Du hittar Habilitering & Hälsas kurser via Kurskatalogen på habilitering.se.
Kurskatalog - kurser, grupper och föreläsningar

Webbkurser 

Scope – för unga med autism

Scope är en webbkurs för unga med en diagnos inom autismspektrumet. Om du är mellan 16 och 25 år kan du anmäla intresse.
Scope

Utforska autism - för vuxna med autism

Vill du lära dig mer om din autismdiagnos? Tycker du om att läsa och fundera på egen hand? Då kan webbkursen Utforska autism vara något för dig.
Information och anmälan till Utforska autism

Kurser i mindfulness

Habilitering & Hälsa ger kurser om mindfulness för vuxna med autism. Lär dig olika meditationsövningar och lättare yoga för att handskas bättre med stress och oro. Du kan antingen gå kursen Mindfulnessbaserad stressreduktion på ett habiliteringscenter eller gå den digitala kursen I-Mindfulness. 
Mindfulness för vuxna med autism

Navigator ACT - för föräldrar till barn med funktionsnedsättning 0-17 år

Navigator ACT är en gruppbehandling för att främja välmående och ett flexibelt förhållningssätt i ditt föräldraskap. I gruppen övar du bland annat på acceptans, medveten närvaro samt att göra förändringar i ditt liv för det som är viktigt på riktigt. Du kan gå behandlingen på en av habiliteringens mottagningar eller gå den digitala versionen, I-Navigator.
Navigator ACT

 

Senast ändrad 2021-10-19